Repair Café Lemmer open op 11 februari

LEMMER - De volgende bijeenkomst van het Repair Café Lemmer is 11 februari. Op die dinsdagochtend kan men in het Dienstencentrum Senioren weer terecht voor reparatie of advies.

,,Want ook als het niet lukt om iets te repareren, dan is er nog altijd de mogelijkheid dat advies wordt gegeven over bijvoorbeeld een aan te schaffen nieuw onderdeel. Want .. Weggooien? Mooi niet. Of, zoals Sire zegt: Waardeer het, repareer het”, aldus het Repair Café.

Het Repair Café Lemmer is open van 09.30-11.30 uur. De reparaties zijn gratis, maar een kleine vrijwillige bijdrage is welkom. De weggeeftafel is er ook weer.

,,In januari was het percentage geslaagde reparaties iets minder dan we gewend zijn, maar de vrijwilligers doen zeker hun uiterste best om het apparaat of kledingstuk te redden. Maar bijvoorbeeld een elektrisch apparaat dat is doorgebrand, is jammer genoeg niet meer te herstellen.”

In het Repair Café is jong en oud welkom. Ook wie niets heeft om te repareren, is welkom. Een kopje koffie of thee is gratis. ,,Kom gerust langs.”

Meer informatie over de activiteiten van het Dienstencentrum Senioren en het Repair Café is te vinden op de site van het Dienstencentrum Senioren: www.dclemmer.nl en op DFMcentraal.nl, het online dorpsplein voor en door inwoners van De Fryske Marren.