Rein Arjan Zijlstra uit Lemmer haalt diploma internationaal biersommelier

LEMMER/OBERTRUM - Rein Arjan Zijlstra uit Lemmer heeft afgelopen week zijn opleiding tot internationaal biersommelier voltooid. De opleiding behelst kennis, inzicht en toepassing op het hoogst haalbare specialistische niveau.

De opleiding vond plaats in Obertrum am See nabij Salzburg in Oostenrijk. Op dit moment zijn er ruim 250 biersommeliers in Nederland.

Een Internationaal biersommelier geeft gedetailleerde informatie en advies over bier, het smaakprofiel van bier, de presentatie en de wijze van serveren van bier, bierstijlen, de biercultuur en bierlanden.

Een Internationaal biersommelier geeft bierproeverijen en heeft veel kennis van bier- en spijscombinaties. Daarnaast is het opstellen van een professionele bierkaart erg belangrijk. Kortom een bierspecialist van hoog niveau met veel passie voor bier!

StiBON-opleiding

Om het officiële ‘Diplom Biersommelier’ te behalen, moet in Nederland de StiBON-opleiding worden gevolgd. StiBON staat voor Stichting Bieropleiding Nederland. De totale StiBON-opleiding bestaat uit drie niveaus.

De eerste twee niveaus worden in het Nederlands gegeven en het derde niveau wordt in het Engels gegeven. StiBON niveau 1 heeft Rein Arjan Zijlstra in Gulpen gevolgd, StiBON niveau 2 in Eindhoven en StiBON niveau 3 in Obertrum am See in Oostenrijk.

Het laatste deel van de opleiding vond plaats in Oostenrijk bij Kiesbye Akademie BierKulturHaus in Obertrum am See. De lessen werden in Oostenrijk gegeven door training manager en internationaal biersommelier Jens Luckart.