Larissa van der Woude en Hendrika Schotanus namens Pegasus Lemmer op het podium bij plaatsingswedstrijden voor Fries kampioenschap turnen

LEMMER/JOURE - Larissa van der Woude en Hendrika Schotanus hebben dit weekend in Joure namens gymclub Pegasus uit Lemmer het podium behaald tijdens plaatsingswedstrijden voor het Fries kampioenschap turnsters in de wedstrijdgroep 5.

Van der Woude werd eerste. Terwijl Schotanus derde werd. Hieronder een door Pegasus zelf aangeleverd verslag.

Tijdens de wedstrijden probeerden de turnsters zich te plaatsen voor de Friese kampioenschappen en de Friese toestelfinales.

Voor een aantal turnsters was het de eerste keer in de keuze oefenstof, een hele nieuwe ervaring.

Dit seizoen zijn er veel turnsters die in een hoger niveau uitkwamen dan afgelopen seizoen. Daar waar zij door de verplichte promotie, nieuwe moeilijke elementen moesten turnen maakte de aanloop naar deze wedstrijd net wat spannender dan andere jaren, maar zij hebben zich er goed doorheen geslagen en kunnen nu verder bouwen naar de volgende wedstrijd.

De turnsters hebben mooie oefeningen laten zien en grenzen zijn verlegd. De trainers zijn ontzettend trots op wat de turnsters hebben neergezet.

Naast de podiumplaatsen op de meerkamp zijn er ook al verschillende toestelfinales zeker gesteld tijdens deze eerste wedstrijd. De volgende plaatsingswedstrijd is in het weekend van 21 en 22 maart.