Hans Poepjes ongenaakbaar bij Damclub Lemmer

LEMMER - In de onderlinge competitie staat er dit seizoen geen maat op Hans Poepjes. Hij rijgt de ene na de andere overwinning aaneen.

Moest hij in het verleden nog wel eens het hoofd buigen voor moeder Iepie, tegenwoordig zijn de rollen meestal omgedraaid en deelt Hans de lakens uit. Zo ook in deze partij, die overigens lang gelijk opging, maar in het eindspel door Hans in overtal werd gewonnen.

Peter Achterstraat heeft de weg omhoog weer gevonden, na zijn sterk optreden van vorige week, verschalkte hij dit keer na schijfwinst de altijd taai spelende Bouke van der Werff.

De partij tussen de kemphanen Feike Muurling en Joop Beetsma werd een regelrechte tombola. Joop verslikte zich bijna in zijn eigen 'briljante' lokzet, maar in plaats van een schijf voor kreeg hij een dam tegen.

Hij wist vervolgens de dam op miraculeuze wijze onschadelijk te maken en nadat alle kruitdampen waren opgetrokken, waren ze allebei vijf schijven armer en een puntje rijker.

Jan Visser won met een bekeken slagzetje van Marjan Rutgers. Andries de Ruiter en Jaap Oosterdijk konden dammend geen potten breken maar hielden er elk wel een punt aan over.

Daarentegen speelden Willem Akkerman en Zwaantje van der Werff een spannende pot. In het eindspel braken ze er beiden door, en riepen allebei in koor: 'We dogge mar remise!'

Verslag Joop Beetsma