Vijf prijzen voor Pegasus Lemmer in eigen huis

LEMMER Pegasus Lemmer heeft afgelopen zaterdag de eerste plaatsingswedstrijd voor de niveaus D2, D3 en D4 in de Hege Fuonnen gehouden. Dit leverde de vereniging vijf medailles op en deze wedstrijd telt mee voor de plaatsing voor het Fries Kampioenschap.

De dag begon met de pupillen 1 meisjes in de categorieën D2 en D4. De meisjes in de categorie D4 begonnen de wedstrijd met wat zenuwen, maar werden die al snel de baas. Nadia Samazewska mocht in deze categorie het zilver mee naar huis nemen.

Bij de Pupillen 1 D2 waren de meiden erg aan elkaar gewaagd. Veel nieuwe elementen en moeilijke oefeningen kwamen voorbij. Bernou de Ridder (uitkomend voor Warns, maar traint ook in Lemmer) werd in deze categorie derde en Rinske Peters stond op de hoogste trede en nam het goud mee naar huis.

In de tweede ronde nogmaals de categorie pupil 1 D4 (deze categorie is zo groot, dat ze deze over 2 wedstrijdrondes hebben verdeeld) en de pupillen 2 D2. In alle categorieën hebben de meiden weer gestreden om de mooiste oefeningen te laten zien. Bij sommige meiden hadden de zenuwen in het begin even de overhand of waren eventjes hun moeilijke oefening kwijt, maar al met al heeft de leiding prachtige dingen gezien.

In ronde 3 en 4 kwamen de Pupillen 1 D3, de pupillen 2 D3 & D4 en de jeugd D2 in actie. Ook hier was duidelijk te zien dat de leden goede vooruitgang hebben geboekt. De leden hebben nette oefeningen geturnd, maar hadden helaas wat last van de zenuwen wat af en toe een foutje opleverde. Selina Wouda werd 5e en kreeg daarvoor een prachtige medaille.

In de laatste ronde mochten de Jeugd D3 en D4 meiden nog hun kunsten laten zien in eigen zaal. Tevens hier weer prachtige oefeningen, af en toe een foutje, maar dat mocht de pret niet drukken. Ondanks de sterke concurrentie mocht Jinte Knopper het zilver mee naar huis nemen.

Zaterdag 7 maart is voor deze meiden de tweede wedstrijd om zich te plaatsen voor het Fries kampioenschap. Deze wedstrijd vindt wederom plaats in Lemmer.