Lifecoach Petra | Dennis (54) voelt zich eenzaam en een beetje moedeloos, wat kan hij nog doen?

LEMMER Herkenbare levensvragen, lifecoach Petra Brijder beantwoordt ze om de week.

Dennis is alleenstaand. Een nieuwe relatie lukt maar niet. Ook tijdens zijn werk vindt hij het niet, hij gaat van baantje naar baantje. Na zijn scheiding was het er ineens, dat eenzame gevoel.

Hij dwingt zichzelf om leuke dingen te ondernemen maar hij kan er niet van genieten. Zich kwetsbaar opstellen vindt hij lastig, meerdere keren is hij hierdoor teleurgesteld. ,,Mensen zijn tegenwoordig alleen nog maar met zichzelf bezig”, vindt hij. Dennis is bang dat hij in een isolement raakt en mailde mij om advies.

Dennis is veel liefde te kort gekomen als kind, hij komt uit een gezin van tien kinderen. ,,Vroeger was alles anders”, zegt hij, hij neemt zijn ouders niks kwalijk.

Het gevoel van vroeger, dat hij er niet echt toe deed, is weer terug. Het eenzame gevoel komt daar vandaan, het zit in hem. Zijn ouders hadden nooit tijd voor hem, de schreeuw om aandacht en erkenning, het wringt nog steeds.

Hij wordt nu uitgedaagd om er mee aan de slag te gaan. Hij zal wel moeten, want waar hij ook heen gaat, hij neemt zichzelf en zijn eenzame gevoel mee, daarom kan hij niet genieten.

Ik vraag hem of hij wel van zichzelf houdt. Het antwoord is ‘nee’ dat doet hij niet. Hij snapt ook niet dat de vrouw waar hij net mee heeft gebroken, gek op hem is.

Dennis gaat zijn eenzame gevoel uit de weg, hij wil het niet voelen. Daarom kijkt hij tv en zoekt hij afleiding. En precies daar moet iets veranderen.

Wat Dennis niet in de gaten heeft, is dat hij een groot deel van zichzelf negeert, namelijk het stuk dat vroeger gekwetst is. Als hij daar liefde en erkenning aan gaat geven, dan kan het oplossen.

Dennis gaat een traject aan met me, dit gaat hem zeker helpen om de liefde in zichzelf terug vinden. Samen gaan we op zoek naar zijn talenten en dingen waar hij blij van wordt. Van daaruit kan zijn creativiteit weer gaan stromen en kan Dennis gaan doen waar hij voor bedoeld is. Een gelukkig leven begint bij jezelf.

Zijn er dingen die jouw levensgeluk beïnvloeden, kom je ergens niet uit en wil je graag advies? Jouw privacy blijft gewaarborgd. Mail naar info@ikkanwel.nl of WhatsApp naar 06 40 79 89 33.