Terugblik | ‘Vijfde editie Winterwandeling Bantega zeer geslaagd’

BANTEGA - De vijfde editie van de Winterwandeling Bantega is zaterdag gehouden.

Hieronder een door de organisatie zelf aangeleverd verslag van het evenement.

De dag begon prachtig, roze en paars gekleurde luchten voorspelden dat het een prachtige dag ging worden. Om 9.00 uur startten de eerste deelnemers. In een mum van tijd was er een hele stoet van 362 wandelaars onderweg in de omgeving van Bantega. De deelnemers konden kiezen uit een route van ca 12 en een route van 20 kilometer.

Onderweg stond weer koek en zopie en speelde toneelvereniging Op Nij Feriene een passage uit hun nieuwe stuk ‘In grutte geast’ dat vanaf 28 februari gespeeld wordt. Op de route van 20 kilometer stond Plaatselijk belang Bantega de deelnemers op te wachten met koek en bouillon. Bij terugkomst werden de deelnemers onthaald door gemengd koor Sjongersnocht.

Sjongersnocht houdt 28 maart een Maitiidskonsert, waarbij veel nieuwe nummers worden gezongen. Een selectie van deze gezellige meezingers was al te horen in de Pomp, de sfeer zat er goed in.

Na de wandeling kregen de wandelaars als beloning een kom snert. Daarnaast stond Spar Oenema met allerlei lekkernijen voor het weekend in de pomp. De deelnemers hoefden in ieder geval niet met lege handen naar huis te gaan.

Doordat deze wandeling voor de 5e maal werd georganiseerd, waren diverse bedrijven bereid een bijdrage te leveren zoals: Body en Fit, IJB Groep en A-ware. Alsmede door de winterse aankleding gaf dit allemaal een extra feestelijk tintje.

Een impressie kan op de Facebookpagina van Oranjevereniging Bantega worden bekeken.

De Winterwandeling werd mogelijk gemaakt door: Oranjevereniging Bantega, IJsclub de Polder, Toneelvereniging op Nij Feriene, Gemengd koor Sjongersnocht en SCC de Pomp en Stichting Ypenlofspul Bantega.