Schaken: Onverwacht gelijkspel Lemmer 2

LEMMER Het eerste team van schaakclub Lemmer behaalde tegen DSC3 (Drachten) een onverwacht gelijkspel.

Dick de Jong speelde op bord 2 vrij vlot remise. Hij zag weinig in de stelling na de Siciliaanse opening, waarin vlot een aantal stukken werd geruild. Op het vierde bord viel meer te beleven. Thomas Thijsseling, op bord 4, stond veel beter, maar maakte een cruciale fout op het eind van de partij, dus was de eerste verlies partij een feit.

Dan op bord 3, waarin Adri van den Elshout al vroeg in de partij een stuk won. Adri stond gedrongen, maar buitte het voordeel in het middenspel uit en kon de volle buit incasseren. Dus kwam het aan op bord 1.

Leon van den Elshout had weinig in te brengen tegen zijn opponent uit Drachten. Echter in het eindspel probeerde hij herhaling van zetten te forceren. De tegenstander had dit kunnen pareren, maar hij nam het remise aanbod van Leon aan. Dus verrassend 2-2.

De uitslagen

Elshout van den,L.A.(Leon) - Brouwer,B.(Berend) ½ - ½, Jong de,D.(Dick) - Vogelzang,L.(Luitjen Jan) ½ - ½, Elshout v.d.,A.A.(Adri) - Aartsma,J.(Jan) 1 - 0 en Thijsseling,T.(Thomas) - Veljkovic,M.(Milovan) 0 - 1.

In de onderlinge competitie waren er twee duels. Namelijk tussen Nico Nuyen en Frans van der Feen. Frans kwam in het middenspel beter te staan en zijn stukken stonden gevaarlijker opgesteld. De langste partij van de avond werd door Frans gewonnen.

De tweede partij was die tussen Dick van Kolfschoten tegen Jan Holtrop. Jan had over geluk niet te klagen, want hij stond achter in een mindere stelling. Echter Jan won een stuk terug en trok de partij uiteindelijk naar zich toe. Dick had meer verdiend.

Verslag Leon van den Elshout