Damclub Lemmer: Slag bij Dokkum onbeslist

LEMMER In het nieuwe jaar stond in de Friese Hoofdklasse direct al een damkraker van formaat op de rol, namelijk uit tegen koploper Dokkum.

De Dokkumers, altijd beducht voor Lemmer, hadden het strijdtoneel verlegd naar Rinsumageest en stonden daar strijdvaardig de Lemsters op te wachten.

Het was dan ook gelijk 'van dik hout zaagt men planken'. Iepie Poepjes ging als een volleerd veldvrouwe voorop in de strijd en maakte positioneel korte metten met haar tegenstander Pieters.

Ook Bouke van der Werff was na een fraaie slagwisseling aan de winnende hand maar liet rivaal Sinnema ontsnappen. Hans Poepjes maakte er met Houwink een ingewikkeld spektakel van, uiteindelijk kwamen ze na veel slagwendingen allebei ongeschonden uit de strijd. Doordat Feike Muurling het positioneel niet bolwerken kon tegen Hoogterp knokten de Dokkumers zich terug naar 4-4.

Ondanks vele dreigingen en steeds wisselende kansen wist Peter Achterstraat tegen Zijlstra een sterke remise te behalen, waarna Gabe Heijboer vriend en vijand verraste door de snel spelende Nuveld alsnog een staakt het vuren af te dwingen en eindigde de slag bij Dokkum in 6-6.

In de onderlinge competitie bracht Jaap Oosterdijk met sterk spel Joop Beetsma in grote problemen, in een alles of niets poging speelde Joop 'Russische roulette' en werd het toch nog alles.

Bouke van der Werff en Jan Visser wonnen van respectievelijk Willem Akkerman en Jelle Jellesma.

Verslag Joop Beetsma