Vloer sporthal Sint Nicolaasga blijft behouden, maar herstelwerkzaamheden duren nog tot de zomer

Als gevolg van de brandschade die 29 november is ontstaan in de Doniahal in Sint Nicolaasga zijn de herstelwerkzaamheden nog in volle gang. De gemeente De Fryske Marren laat weten dat de sporthal nog tot aan de zomervakantie niet in gebruik is.

Na de brand moest de houten vloer volop drogen, die was, vermoedelijk vanwege het bluswater, nat geworden. Naast het drogen van de houten vloer lopen er nog verschillende onderzoeken, zoals roetonderzoek en onderzoek naar de oorzaak van de brand.

De gemeente gaat er vanuit dat de hal vanaf het volgende seizoen, dit zal in augustus zijn, weer in gebruik kan worden genomen. Omdat veel werkzaamheden onderling afhankelijk van elkaar zijn, is de totale hersteltijd op dit moment nog niet duidelijk. De hal zou dus ook, tegen de verwachting in, eerder ‘klaar’ kunnen zijn.

Lees ook | Vloer van sporthal Sint Nicolaasga moet drogen na brand

Over de hele oppervlakte van de houten vloer zijn speciale drogers aangebracht door een gespecialiseerd bedrijf. Dit om het vocht uit het hout en uit de betonnen ondervloer te verwijderen. De gemeente meldt dat de vloer wel behouden kan blijven, hierover bestond eerst nog enige twijfel. Wanneer de vloer helemaal is opgedroogd, moet er opnieuw worden gelakt en geschuurd.

Naar de omvang van de rook- en roetschade is onderzoek gedaan en op dit moment wordt bekeken welke vervolgstappen moeten worden genomen om de schade te herstellen.