Theatercollege van Foppe de Haan in De Hege Fonnen

LEMMER In de theaterzaal van De Hege Fonnen in Lemmer is zaterdag 18 januari het theatercollege Ús Foppe: fascinerende Friese voetbalpersoonlijkheid met gespreksleider Evert ten Napel

,,Wie de naam Foppe hoort, denkt maar aan één persoon: de eigentijdse bril dragende Fries, die landelijk bekend werd door als trainer met Jong Oranje in 2006 en 2007 het Europees Kampioenschap te winnen en door zijn opmerkelijke resultaten bij SC Heerenveen”, aldus Thijs de Boer van De Hege Fonnen.

,,Wat Foppe de Haan zo'n uniek mens maakt is dat hij op een ingetogen en onopvallende manier mensen weet te bewegen om het beste uit zichzelf naar boven te halen, waardoor een team of groep beter presteert. Zowaar geen sinecure!”

,,En zijn manier van werken, motivatie en leiderschap weet hij ook nog nauwgezet, met enthousiasme en aansprekende voorbeelden onder woorden te brengen, zodat een ander er ook iets van op kan steken.”

,,Ús Foppe is één van ons, emotioneel, onomwonden en een mensenmens. Een discrete persoonlijkheid die toch kleurrijk is. Een leider zonder kapsones. Een charismatische figuur die niet op zijn strepen gaat staan. En een bijzonder aimabele man die zeer komisch uit de hoek kan komen.”

Samen met gespreksleider Evert ten Napel gaat Foppe zijn (voetbal)leven uit de doeken doen, zijn (levens)visie delen met zijn publiek, aanstekelijke anekdotes aansnijden en iedere toehoorder gelouterd, opgewekt en gemotiveerd naar huis laten gaan.

Zaterdag 18 januari in De Hege Fonnen in Lemmer. Aanvang: 20.00 uur. De entree bedraag 15 euro en is inclusief pauzedrankje.