Zwaar bevochten overwinning voor schakers Lemmer 1

LEMMER - In een spannende FSB-wedstrijd donderdag heeft SC Lemmer de volle buit kunnen pakken. Met drie remises en een overwinning was Lemmer te sterk voor Sneek 2.

Leon van den Elshout behaalde het eerste halve punt voor Lemmer in een degelijke partij waar beide spelers geen fouten maakten. Vervolgens kon Nico Nuyen zijn tegenstander in zetherhaling dwingen. Hij stond op dat moment minder en had geen keus.

Jan Holtrop kwam sterk uit de opening maar hielt er slechts één pion voordeel aan over en kwam in grote tijdsnood. Zijn tegenstander schoof keurig alles op zwart en met de witte lopers was er geen doorkomen aan met remise tot gevolg.

Toen kwam alles op Frans van der Feen aan. Die speelde een wisselende partij waarin het alle kanten op kon gaan. Uiteindelijk kreeg Frans de beste aanval die kwaliteitswinst opleverde. Een ver doorgeschoven vrijpion zorgde vervolgens voor grote problemen bij zijn tegenstander. Met een mooie penning van de dame leverde was de partij gewonnen voor Frans en Lemmer 1.

Lemmer 1 - Sneek 2: 2½ - 1½. 1. Elshout van den, L.A.(Leon) - Gorter,H.(Hielke) ½ - ½, 2. Holtrop, J.M.(Jan) - Zee van der, W.J.(Wytze) ½ - ½, 3. Nuyen,S.(Nico) - Sikkens, ( Frans) ½ - ½ en 4. Feen v.d., F.(Frans) - Smid,S.H.(Sybe) 1 - 0.

De onderlinge competitie had slechts een partij, namelijk Adri van de Elshout tegen Thomas Thijsseling. Thomas knalde Adri met een mat van het bord; na dertien zetten was de overwinning van Thomas binnen.

Verslag Leon van den Elshout