Damtumult bij Damclub Lemmer

LEMMER In een nostalgische sfeer waarin oude tijden herleven, was het met een grote opkomst volle bak bij Damclub Lemmer.

Het topduel tussen de titelfavorieten Hans Poepjes en Peter Achterstraat werd een geweldig gevecht met een fantastische climax. Hans wist in een verraderlijk eindspel de enige remise uitweg te vinden en even later zelfs nog te winnen omdat Peter daarna in de fout ging.

In de loop van de avond ontstond er ineens tumult omdat een paar dammers met elkaar slaags zouden zijn geraakt. Het bleek een veldslag te zijn op het bord tussen de dammers Jan Visser en Joop Beetsma, waarbij er nogal wat damstenen sneuvelden en Jan noodgedwongen de aftocht blies.

Intussen hadden de dames plezier en zorgden op de damborden voor het nodige vertier. Iepie Poepjes duwde met 'het zetje van Lochtenberg' Willem Akkerman op en over het randje. Marjan Rutgers begaf zich op glad ijs tegen Gabe Heijboer maar wist zich moeiteloos staande te houden.

Zwaantje van der Werff speelde tegen Jelle Jellesma gewoon twee schijven achterstand weg en maakte fluitend remise. Feike Muurling miste tegen Bouke van der Werff een winnende damslag, maar in de herkansing was het wel raak.

Met twee schijven winst tegen Jaap Oosterdijk wilde Andries de Ruiter met siervuurwerk winnen, maar Jaap had al zijn kruit voor het laatst bewaard en daarna zag Andries alleen nog maar sterretjes.

Verslag Joop Beetsma