Springers Pegasus Lemmer winnen zilver op NK

LEMMER - De springers van gymclub Pegasus Lemmer hebben zaterdag in Gulpen zilver gewonnen op het Nederlands kampioenschap op B-niveau.

Voor deze wedstrijd had het mix B-team van Pegasus Lemmer zich op drie onderdelen geplaatst via de voorwedstrijd.

Met een iets wat aangepaste bezetting in het team (ivm blessure en werkverplichting) probeerde het mix team zich van hun goede kant te laten zien. Bij het eerste onderdeel, minitrampoline valmat, werden er wat individuele foutjes gemaakt in de series, maar toch werd er de vierde plaats behaald.

Bij het onderdeel minitrampoline pegases was de concentratie weer terug en kon ook hier de vierde plaats genoteerd worden. Als laatste onderdeel kwam minitrampoline tafel aan bod. Dit onderdeel blijkt Pegasus altijd wel goed te liggen en kon het team de tweede plaats betreden tijdens de prijsuitreiking. Het team heeft de wedstrijd, ondanks het missen van twee springers, naar behoren gesprongen.

Pegasus doet over twee weken mee met het Micro teamspringen. Dat is een wedstrijd waarbij airtrack en minitrampoline springen gecombineerd worden. En moet er ook op muziek gesprongen worden. Dit is weer wat nieuws voor Pegasus en zal er in Drachten een poging gewaagd worden voor een podium plaats met een Mix B team.

Team mix B bestaat uit: Tjeerd van der Brug, Jarno Pama, Vincent Witteveen, Eline de Jong, Tessa van Koningsbruggen, Mariska de Vries, Jildou Pries. Trainer en coach is Arjenne Dijkstra.