Feike Muurling verrassend uitgeschakeld in bekertoernooi Damclub Lemmer

LEMMER - Bij Damclub Lemmer zijn de kwartfinales in het bekertoernooi gespeeld. De charme van dat toernooi is dat de laagst geklasseerde speler volgens de eindstand van de vorige competitie genoeg heeft aan een remise om in het toernooi te blijven.

Feike Muurling, dit seizoen goed op dreef bij de Damclub Lemmer en nog ongeslagen in alle competities, had tegen Joop Beetsma genoeg aan een remise om door te gaan. Muurling verslikte zich in het eindspel in een vier om vier doorbraakcombinatie en kreeg dus zijn eerste nederlaag voor de kiezen.

Ook een echte bekerkraker was het duel tussen Peter Achterstraat en Bouke van der Werff, waarbij Achterstraat moest winnen. Beide spelers trokken fel ven leer en veroverden elk een dam. Uiteindelijk bleek schijfwinst voor Achterstraat voldoende voor een plaats in de halve finale.

Ook voor Marjan Rutgers werd het een glorieuze avond. Mede door een blunder van Jelle Jellesma

vergezeld zij Achterstraat in de halve finale en was het dus dubbel feest in huize Achterstraat.

Zwaantje van der Werff leverde een uitstekende prestatie door routinier Gabe Heijboer, die genoeg aan remise had, met verzorgd en secuur positiespel uit te schakelen en is dus ook door naar de halve finale.