Werkgroep wil centrum Lemmer in 2020 in het licht zetten

LEMMER - De stichting Oud Lemmer en ondernemers in Lemmer willen als gezamenlijke werkgroep ‘We zetten Lemmer in het Licht’ het centrum van Lemmer in 2020 letterlijk in het licht zetten.

Het doel is om daarmee de sociale samenhang te versterken en het centrum aantrekkelijker te maken voor inwoners, gasten en toeristen om langer te verblijven en meer te besteden.

De objecten die worden uitgelicht zijn de hervormde Kerk, de Lemster Toer, de Flevobrug en de Blokjesbrug worden. ,,We willen het centrum nog gezelliger maken. Vooral in de wintermaanden als de dagen langer en donkerder worden willen we extra gezelligheid toevoegen aan het centrum. Ook is het een mooie aanvulling op de wandelroutes langs de monumentale panden en het Rondje Dok.”

Het idee voor de bruggen ontstond door een werkgroep van de Ondernemers Vereniging Lemmer (OVL). Tegelijkertijd had de Stichting Oud Lemmer een plan om de Lemster Toer en het kerkschip van de Hervormde Kerk opnieuw te verlichten. ,,Uiteraard duurzaam en in de meest besparende LED-verlichting die op de markt is.”

Investering

Om de investering te kunnen doen heeft de werkgroep in samenwerking met de gemeente De Fryske Marren, het Iepen Mienskip fûns, diverse instanties en instellingen aangeschreven waardoor driekwart van de investering al binnen is.

Om het laatste bedrag binnen te krijgen ‘verkoopt’ de werkgroep symbolische meters verlichting. Een meter duurzame led-verlichting kost 150 euro.

,,Wij doen een beroep op elke ondernemer en inwoner van Lemmer en omstreken om het initiatief financieel te steunen zodat we eind van dit jaar nog met dit project kunnen starten.”

Bedrijven en instanties die al sponsoren zijn: Iepen Mienskips fûns, Gemeente de Fryske Marren, Hervormde Kerk, Stichting Oud Lemmer, Stichting LE 50, Ondernemersvereniging Lemmer, VVBL Lemmer, IJsvereniging Lemmer, Stichting Horeca Lemmer, donaties en crowd - funding, Stichting Dorpsbehoud Lemsterland, Rabobank Lemmer, Stichting Heloma en de Stichting Meindersma Sybenga.

Doneren

Uw donatie onder vermelding van Ik steun Lemmer in het Licht (naam en e-mail invullen plus het aantal meters) kunt u overmaken aan de Stichting Oud Lemmer IBAN NL 39 RABO 033 55 955 88.

Voor vragen kan gemaild worden naar info@oudlemmer.nl.