Lemmer wordt Dickens Dorp

LEMMER Beleef op 14 en 15 december Lemmer in de tijd van Dickens. Dit sfeervolle winterevenement is geheel in de stijl van Dickens.

Bezoekers komen terecht in een wereld vol personages, muziek en vermaak. Ontmoet de visservrouwen, het leger, de weeskinderen en de boeren. Luister naar de shantykoren en de diverse optredens. Neem een kijkje op de winterfair, ga op de foto met de kerstman en sla het sprookjesbos en Ghost Alley zeker niet over.

Op diverse locaties is er een hapje en drankje te nuttigen. Ook dit jaar zorgen de bijna 500 vrijwilligers ervoor dat er weer ontzettend veel te beleven is in het Dickens Dorp.

Lemmer komt op stoom

Het is al dagen onrustig in de straten van het Friese vissersdorp Lemmer. Een kleine groep behoudende inwoners is faliekant tegen de komst van de nieuwe stoomtram. Heelmeester Craeck waarschuwde er al jaren voor, die stoomtram met zijn hoge snelheden zal de hersenen van de reizigers ernstig beschadigen en zotheid tot gevolg hebben.

Ook boer Abe Hiemstra is fel tegen dit ‘Izeren Gefaar’ die dwars tussen zijn velden doorstoomt en waarvan zijn koeien van de melk raken. Craeck en Hiemstra willen maar één ding; deze nieuwerwetse stoom uitvindingen dwarsbomen. En dit zullen zij laten weten ook.

De nieuwe stoomtram brengt echter ook voordelen. Je kunt gemakkelijk reizen en de rijke inwoners van Lemmer maken hier dan ook graag gebruik van. De tram brengt veel nieuwe mensen naar Lemmer. Handelaren, troubadours en landlopers.

En, zo bleek afgelopen week, de dames van plezier uit Leeuwarden brachten een bezoek aan het vertrouwde Lemmer. Ze hebben een aantal bijzondere collega’s meegenomen en het verhaal gaat dat de Rode Lantaarn onder een nieuwe naam weer geopend zal worden.

Om de onrust in het dorp tijdig de kop in te drukken, zou burgemeester van Kallenbach de hulp van het leger hebben ingeroepen. Is dat slechts een gerucht of slaan de soldaten daadwerkelijk hun kampement op in het Friese dorp?

Al met al zijn de inwoners van het Lemmer aan het einde van de negentiende eeuw lekker op dreef, of moeten we zeggen; ‘op stoom’? Kom naar het Lemster Dickens Festijn en ontdek hoe dit afloopt.

Tickets

Tickets zijn online te koop op de website www.Lemsterdickensfestijn.nl en bij de voorverkooppunten. In de voorverkoop zijn de tickets €3,50 voor volwassenen, €1,75 voor kinderen 4-12 jaar en tot en met 3 jaar gratis. Aan de kassa zijn de tickets €4,00 voor volwassenen en voor kinderen 4-12 jaar €2,00.