De stukken vliegen er af bij Damclub Lemmer

LEMMER - De afgelopen speelronde waren er een aantal partijen die letterlijk nogal veel stof deden opwaaien, waaronder mogelijk ook stikstof. De oorzaak hiervan is het veelvuldig hardhandig slaan van schijven en dammen op damborden en klokken, als gevolg van stress en alle hectiek.

Zo ook de klassieker tussen Iepie Poepjes en Joop Beetsma. Het werd een lange en slopende partij die zich kenmerkte door veel slagwerk waarbij het bepaald niet zachtzinnig toeging. Hoewel Joop in het eindspel de beste papieren leek te hebben, gaf Iepie geen krimp en wist in de laatste seconden tegen middernacht er nog een remise uit te slepen.

Jelle Jellesma nam brutaalweg Zwaantje van der Werff in een omsingeling, toen Zwaantje echter dreigde met een damslag hard terug te slaan, koos Jelle eieren voor zijn geld en bood haar remise aan.

Gabe Heijboer wist met wat over en weer slaan Hans Poepjes lang van het lijf te houden, maar verloor door een foutje het eindspel na schijfverlies.

Marjan Rutgers en Andries de Ruiter gingen een lange tijd gelijk op totdat Andries een uitglijder maakte. Marjan aarzelde geen moment, sloeg haar slag en won het eindspel met overmacht.

De materiaalman deed nog een dringend beroep op de spelers om voortaan de stukken als vrouwen te behandelen en er voorzichtig en liefdevol mee om te gaan.

Verslag Joop Beetsma