Foto’s | Crescendo repeteert onder leiding van Foppe de Haan op weg naar Maestro Concert

LEMMER - Crescendo Lemmer heeft op weg naar het Maestro Concert afgelopen week voor het eerst gerepeteerd. Dat gebeurde onder leiding van Foppe de Haan.

Na de eerste editie in 2015 gaan opnieuw vier bekende Friezen en Lemsters op zaterdag 23 november de strijd aan om de gouden dirigeerstok. Die werd de vorige keer een prooi voor Tineke Speerstra.

De bekende Friezen die deelnemen zijn: Foppe de Haan, Jelle Wesselius, Klaas Samplonius en Wieteke Cramer. Zij leren in vier weken tijd de fijne kneepjes van het vak van dirigent Andries Kramer. Zij strijden om de gouden dirigeerstok.

De Haan vond het ondanks al zijn ervaring als voetbaltrainer en spreker ,,spannend om voor het eerst voor een orkest te staan.”

Hij vraagt door zijn medewerking als maestro aan het concert ook aandacht voor het Foppe Fonds. Die organisatie stimuleert kinderen met een beperking om te sporten.

De aanvang van het concert is om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro. Tot 16 jaar is de toegang 5 euro. De voorverkoop is bij SPAR Wesselius of Bruinsma Kaas Noten en Wijn.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal.