Dammers winnen op papier van Ureterp/Drachten

LEMMER - In de Friese Hoofdklasse speelde Damclub Lemmer een thuiswedstrijd tegen Ureterp/Drachten. De gasten kwamen hightech beslagen ten ijs en hadden voor wat betreft de verplichte zetnotatie, 'pen en papier' ingeruild voor 'stylus en tablet'.

Na een paar vlotte remises van Iepie Poepjes en Feike Muurling, tegen respectievelijk Hosper en Boonstra, barstte de strijd volledig los.

Bouke van der Werff leek regelrecht op een overwinning af te stevenen, maar kreeg in het eindspel van tegenstander Kruit nog een paar losse flodders en zijn laatste buskruit om de oren, en hield er een paar roetvegen en een puntendeling aan over.

Halverwege was de stand nog steeds gelijk 3-3, ondertussen werden alle zetten door de gasten keurig ingevoerd en opgeslagen om wellicht in de toekomst in een cloud voor altijd door het digitale universum te zweven.

Hans Poepjes wist in het middenspel een dam te veroveren maar verzuimde door verkeerd te slaan twee schijven extra buit te maken en raakte vervolgens de dam weer kwijt. Hans won echter alsnog omdat tegenstander Pera bij de eerste tijdcontrole door de digitale vlag ging.

Aan het eerste bord wist Joop Beetsma sterspeler Koot aan banden te leggen, waarna Peter Achterstraat de strijd beslechte met een winnende kettingstelling tegen Heidsma.

Al met al een onuitwisbare en glorierijke 8-4 overwinning.

Joop Beetsma