Fraaie overwinning voor Lemster damkwartet

LEMMER - In de tweede klasse van de Friese bondscompetitie moesten de Lemster dammers thuis vol aan de bak tegen het viertal van Ureterp/Drachten.

Zwaantje van der Werff speelde een verdienstelijke partij tegen Tuinstra en bereikte zonder ergens in te tuinen een solide remise. Jan Visser speelde als vanouds met gedurfde aanvallende intenties, maar liep zich stuk op de verdedigingslinie van tegenstander Ytsma en moest met een puntendeling genoegen nemen, tussenstand 2-2.

Ook Jaap Oosterdijk had snode aanvalsplannen en wist na wat inleidende beschietingen een bres te slaan in de stellingen van Jansma, brak vervolgens door en veroverde een dam en 2 schijven, waarna Jansma niets anders restte dan de witte vlag te hijsen. Met een 4-2 voorsprong had de thuisploeg aan 1 punt genoeg om in de laatste partij de winst te verzilveren.

Gabe Heijboer had echter te kampen met een explosieve stand op het bord, maar wist met een tactische list te ontsnappen, mede doordat tegenstander Kruit inmiddels al zijn munitie al had verschoten.

Na het vorige gelijkspel en deze 5-3 overwinning doet Lemmer nu mee voor het kampioenschap.

In de onderlinge competitie won Joop Beetsma in een mooi klassiek duel na schijfwinst van Bouke van der Werff en speelden Willem Akkerman en Feike Muurling een evenwichtige remise.

Verslag Joop Beetsma