Boeiende duels en goochelarij bij Damclub Lemmer

LEMMER - De afgelopen speelronde stond bol van de spanning zowel in de onderlinge competitie als ook in de bondscompetitie en werd er zowaar ook nog gegoocheld! Het boeiendste schouwspel was het duel

tussen Iepie Poepjes en Peter Achterstraat. Peter liet zich door Iepie vrijwillig opsluiten in een gevaarlijke kettingstelling. Omstanders keken geboeid toe hoe Peter zich uit zijn ketenen zou bevrijden, dit lukte wonderwel goed en dus kwam hij ook in het eindspel als winnaar te voorschijn.

Hans Poepjes gooide alles in de strijd tegen Bouke van der Werff en bleef aanvallen, maar kon geen bres slaan in de even taaie als hechte verdediging van Bouke, en bleef steken op een remise.

Joop Beetsma rekende zich na 50 zetten al rijk tegen Feike Muurling, maar Feike is een vechtjas. Nadat Joop positioneel in de fout ging, verknalde hij zijn superieure stelling en keerden de kansen, waarna Feike het karwei vakkundig afmaakte. Jelle Jellesma krijgt steeds meer zijn draai te pakken en won verdiend van Andries de Ruiter.

Voor de bondscompetitie kwam een viertal uit Hemrik op bezoek. Voor aanvang vroeg de erevoorzitter aan Zwaantje van der Werff of ze ook iets moois uit de hoge hoed kon toveren. En dat deed ze. Vanuit het niets en met wat gegoochel boekte Zwaantje een magische overwinning op tegenstander Konijn en redde ze de eer voor de Lemsters, eindstand 4-4.

Verslag Joop Beetsma