Leerlingen Tweespan geven circusvoorstelling vanwege behalen ‘Welbevinden’

LEMMER - Alle kinderen van de Tweespan in Lemmer hebben woensdagochtend kunnen kennismaken met allerlei circustechnieken, zoals ballopen, koorddansen, jongleren, eenwielfietsen, zwaaien aan de trapeze en acrobatieken.

’s Middags van 14.00 tot 15.00 uur zijn de kinderen geschminkt en verkleed gaan optreden. Ouders, peuters en andere belangstellenden hebben kunnen genieten van de spectaculaire wereld van het circus. Dankzij de vele hulpouders en Circus Tadaa! was de voorstelling een groot succes.

De aanleiding van dit spektakel was het onlangs behaalde themacertificaat ‘Welbevinden’ in het kader van de Gezonde School. Naast het themacertificaat ‘Bewegen en Sport’ heeft de Tweespan onlangs ook dit certificaat behaald.

Gedurende het gehele jaar wordt er aandacht besteed aan het welbevinden van leerlingen, zowel mentaal als fysiek. Leerlingen leren samenwerken, samen spelen en elkaar helpen. Criteria om het themacertificaat Welbevinden te behalen, zijn dat er gewerkt wordt via de volgende pijlers: educatie, signaleren, schoolomgeving en beleid.