‘Een mens is nooit te oud om andere Lemsters te leren kennen’

LEMMER - Het is alweer jaren geleden dat Anneke Bazuin en haar echtgenoot Jan uit Lemmer voor de Zuid-Friesland schreven. „En dat deden we met veel plezier.”

Hieronder een tekst van hun hand naar aanleiding van een mooie ervaring die zij recent in Lemmer hadden.

Inmiddels ben ik 70 en Jan 80 jaren oud en genieten we van het leven op een wat ‘bedaardere manier’. Ik bedoel hiermee te zeggen: toen maakten we fietsreizen van duizenden kilometers door vele landen in Azie. En vanuit daar schreven we over onze reiservaringen in de Zuid-Friesland.

Zulke avonturen lukken ons fysiek niet meer. Maar Europa, en ook Nederland, hebben fantastisch mooie en indrukwekkende plekjes. En ja, die zijn voor ouderen wat gemakkelijker te bereiken en bekijken.

Richard Hoevenberg

Door het vele schrijven op mijn laptop, gaf hij het onlangs op. Tja, goede raad kan duur zijn en zeker in het weekend. Maar, toen wij eenmaal het adres van PC Lemmer vonden en daar contact kregen met Richard Hoevenberg wisten wij genoeg. Hij staat altijd voor je klaar. Zeven dagen per week.

PC Lemmer bestaat inmiddels alweer 15 jaar. En ondanks dat wij er nooit van gehoord hadden, spraken wij af dat de heer Hoevenberg bij ons langs zou komen. Hij boezemde ons vertrouwen in. En dat bleek. Uren stopte hij in mijn ‘oude laptop’ en nu heb ik als het ware weer een ‘nieuwe laptop’.

Moraal van mijn verhaal: een mens is nooit te oud om andere Lemsters te leren kennen en zeker niet een vriendelijk mens met kennis van zaken.

(Tekst Anneke Bazuin)