Heren L8 roeien een fantastische Grachtenrace Amsterdam

LEMMER - Er stonden zaterdag een kleine 140 roeisloepen aan de start van één van de zwaarste roeiraces van het seizoen; de Grachtenrace van Amsterdam. De wedstrijd typeert zich door de lange afstand (ruim 24 kilometer) en de vele bruggen. De Heren L8 uit Lemmer was een van de sloepen die meeroeide.

Lees hieronder een door de vereniging zelf aangeleverd verslag.

Waar het weer vorig fantastisch was, hoe anders was het deze editie. Regen en motregen waren deze dag het weersbeeld.

Om 11.28 starten de heren de wedstrijd, die mogelijk werd gemaakt door Vita Hypotheek Advies, vanaf het Olympisch Stadion, over het Amstelkanaal, richting de Amstel, naar het lozingskanaal. Deze eerste 10 kilometer werd afgelegd met een gemiddelde snelheid van boven de 8,5 kilometer per uur. De heren van de L8 zagen de heren van de Wetter Fretter van Grou steeds meer naderen, maar het plan was om alle snellere sloepen voor het ingaan van de Keizersgracht achter ons te houden.

In de grachtengordel kan namelijk niet of nauwelijks worden ingehaald. Dus alles werd eruit gegooid en mede door het goede coachen en stuurwerk van onze stuurman JOK, konden de Grouwsters niet aanhaken bij de heren uit Lemmer. Pas de laatste 4 kilometer werd de onderlinge  strijd verloren, maar werd er in een straf tempo naar de finish geroeid. Mede door de dappere aanmoedigingen van de meegereisde supporters (waarvoor heel veel dank), werd de wedstrijd gefinished in een tijd van 2 uur, 53 minuten en 23 seconden. Een verbetering van zo’n 8 minuten ten opzichte van vorig jaar en snelste tijd ooit. Al met al een prestatie om trots op te zijn. Hetgeen resulteerde in een 39e plaats overall.

Op naar de afsluitende wedstrijd van het seizoen in Muiden; MPM 2019!