Kerst Wind Nederlands Kampioen Survival

OOSTERZEE - Kerst Wind uit Oosterzee heeft zaterdag de Nederlandse titel behaald tijdens het Open NK Survival op de middellange afstand.

De run vond plaats in Boerakker en was dertien kilometer lang. Wind verscheen aan de start met in totaal 260 deelnemers die voor de titel gingen.

Er werd om de drie minuten gestart in ploegen van twintig deelnemers. Na het startschot stond houtzagen op het programma. Wind had het stammetje vrij vlot doorgezaagd en kon daarna aan zijn run beginnen met onderweg 57 hindernissen.

Het parcours was drassig door de vele regen van de laatste periode. Dit weerhield Wind er niet van om het tempo stevig in te zetten.

De strijd ging onderweg tussen Thom van Cappellen uit Zwolle, Juriën Entius uit Hoorn en Kerst Wind. Halverwege de run kon Thom van Cappellen gepasseerd worden. Juriën Entius en Wind bleven strijden in de koppositie.

Bij het tienkilometerpunt maakte Entius een fout waardoor de hindernis overgedaan moest worden en Wind een gat kon slaan. Vanaf dit moment kon Wind doortrekken naar de finish.

De Nederlands Kampioen kwam in een tijd van 1:24:44 over de eindstreep. Entius werd tweede en Van Cappellen eindigde als derde.