Rabobank Pegasus Sport Event groot sportief succes

Lemmer - Bijna 200 kinderen, ouders en pakes en beppes hebben zaterdag het Rabobank Pegasus Sport Event bezocht. Het Beweegplein voor peuters en kleuters was favoriet voor de jongsten. Het uitproberen van onder meer slingeren in de touwen, klimmen op het wandrek en springen met een trampoline op de valmat, waren mooie uitdagingen voor deze doelgroep.

Ook konden de wat oudere jeugd en zelfs volwassenen proberen wat ze (nog) durfden. Hiervoor waren er de rekstok, een voltigepaard, er stonden bruggen met gelijke en ongelijke liggers en ook een heuse evenwichtsbalk kon worden uitgeprobeerd.

De airtrack was favoriet. Een soort lange mat waarop je door de vering een zetje mee kreeg bij elke beweging. Voor de allerkleinsten vooral leuk om lekker overheen te rennen, voor de oudere jeugd vooral geliefd om salto’s en sprongen uit te proberen.

Nieuw was dit jaar het freerunnen. Er was een opstelling gemaakt waarop iedereen het aanleren van een side-flip en grote sprongen kon oefenen. Ook was er een Pegasus informatiestand waar de bezoekers informatie konden krijgen.

Bij de demonstraties toonden leden van diverse Pegasus groepen wat ze kunnen. Zowel jongens- als meisjesgymnasten en ook de springgroep en turnselecties toonden hun kunsten.

De handstand-challenge werd gewonnen door Doortje die het bijna 30 seconden op de handen volhield. Bij de planking challenge waren de deelnemers zo enthousiast en fanatiek dat een maximale tijd van 30 minuten werd ingesteld. Er waren acht doorzetters die deze tijd behaalden, Thijs was uiteindelijk de winnaar van een Rabobank Seat-Zac.

Gymnastiekvereniging Pegasus kijkt terug op een geslaagde middag.