Sybrandy's Speelpark gered! (Met lening van gemeente)

Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum lijkt gered. Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren willen een lening van 450.000 euro verstrekken voor het behoud van de veelbesproken speeltuin in Gaasterland.

De gemeenteraad mag zich woensdag nog uitspreken over het plan van het college. In een eerder stadium heeft de raad al steun beloofd.

Met de lening kan het in augustus gesloten Sybrandy’s Speelpark verhuizen naar gemeentelijk recreatieterrein De Hege Gerzen bij Oudemirdum. Zonder dat geld zal het speelpark echt verdwijnen uit Gaasterland, schrijft het college. ,,We willen graag dit betaalbare dagje pretpark behouden voor de regio.’’

De afgelopen jaren heeft Sybrandy’s Speelpark op de huidige locatie in Rijs te koop gestaan. Ondernemer Sjerp Jaarsma, pachter van gemeentelijk recreatieterrein De Hege Gerzen, ziet kans om op aan de IJsselmeerkust het park een nieuw leven in te blazen in combinatie met het recreatiestrand en natuureducatie.

Daarom heeft hij de gemeente gevraagd of zij bereid zijn een lening te verstrekken. Hij kan nu de inboedel overnemen. Sybrandy’s trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers - veelal gezinnen met jonge kinderen. Met plannen voor een natuureducatieprogramma en diverse verbeteringen aan de omliggende natuur zien ook de diverse natuurorganisaties geen bezwaar.