Lemster dammers onderuit in lawaaierig Aldeboarn

LEMMER - De entourage van de eerste bondswedstrijd in de Friese Hoofdklasse, uit in Aldeboarn, had meer weg van een gezellig avondje bijkletsen door 'Friese plattelandsvrouwen', dan van een Friese hoofdklas speellocatie.

Het gepromoveerde Lemster zestal ging met 8-4 onderuit, mede door een gebrekkige concentratie dan wel concentratieverlies, vanwege het voortdurend luidruchtig gepraat door de twintig overige aanwezige dammers. Het leek wel een kakelend kippenhok en zo zou het toch eigenlijk niet moeten horen.

Peter Achterstraat was gelukkig snel uit door een mooie damslag en zette de Lemsters op voorsprong. Hans Poepjes die het echt van zijn concentratie moet hebben, liep volkomen vast op het bord, moest een schijf offeren en verloor.

Bij Iepie Poepjes, normaal altijd in opperste concentratie, was het van hetzelfde laken en pak. Ook Bouke van der Werff, altijd sterk in het eindspel, verspeelde een voorsprong van twee schijven en verloor, normaal gesproken ongehoord.

Feike Muurling en Willem Akkerman hielden hun tegenstanders in bedwang, het evenwicht werd niet verstoord en speelden een puike remise, zoals het dan hoort. Hierdoor was de 8-4 nederlaag helaas een feit, en klonk bij het afscheid van de Lemsters nog een wel gemeend: 'Tot horens'.

Verslag Joop Beetsma