Activiteiten in kader Week van Ons Water bij Woudagemaal

LEMMER - De Week van Ons Water vindt van 16 t/m 27 oktober plaats. Er worden tal van activiteiten georganiseerd door heel Nederland die antwoord geven op vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Zo ook in het Woudagemaal.

Op dinsdag 22 oktober kunnen kinderen knutselen en maken ze regendruppels van vilt of papier. Op woensdag 23 oktober is het tijd voor het watercollege met als thema: wat kun je zelf doen tegen wateroverlast. Op donderdag 24 oktober neemt Oane Buwalda bezoekers mee naar de dijk en vertelt over hoe ze droge voeten kunnen houden.

De week wordt op vrijdagavond 25 oktober afgesloten met de coole kidsnacht. Wie durft er mee af te dalen naar de kelder van het Woudagemaal? Deze tocht begint ’s avonds als het al een beetje gaat schemeren.

De activiteiten op dinsdag, woensdag en donderdag vinden plaats tussen 10.00-12.00 uur. De coole kidsnacht op vrijdag begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Aanmelden kan tot 18 oktober via info@woudagemaal.nl. Tot en met 16 jaar is de toegang gratis. Het aantal plaatsen is beperkt.