Lyts Leeuwke roeit in Langweer

LANGWEER - Het Lyts Leeuwke kwam zaterdag tijdens de wedstrijd in Langweer na 2 uur en 6 minuten over de finish.

Lees hieronder een door de vereniging zelf aangeleverd verslag.

Zaterdag 5 oktober was het voor ons de eerste wedstrijd na de zomerstop. Gelukkig hoefden we niet zo ver te reizen deze keer, het was Langweer waar we deze keer de wateren onveilig gingen maken.
We hadden nog flink wat water onder in de sloep staan. Na van alles te hebben geprobeerd, van het losdraaien van de stop tot het leegzuigen via een stuk tuinslang, was er gelukkig iemand zo vriendelijk genoeg om ons een pomp te lenen. Konden we toch nog even bijna 20 liter water lozen en waren we dus 20 kilo extra ballast kwijt.

Om vijf minuten over twaalf ging voor ons het startschot en mochten we los. Via de Langweerder Wielen gingen we de Langweerder Vaart in, de snelheid hadden we er goed in zitten, de eerste paar kilometer zaten we vrijwel op onze richtsnelheid van 7,5 km/uur of zelfs iets daarboven. Onder leiding van onze ‘’gast’’-stuurman JOK gingen we na de Langweerder Vaart richting de Goaiingarypster Puollen onder de snelweg A7 door.

Daarna was het weer richting Langweer, bij Broek langs en nogmaals onder de A7 door. Doordat we op bepaalde stukken de wind tegen krijgen ging onze snelheid helaas wel iets omlaag maar we konden de sloep gelukkig bijna de hele wedstrijd toch wel boven de 7 km/uur houden. Toen we eenmaal weer op de Langweerder Wielen zaten en de eindstreep in zicht was konden we door de goede coaching van JOK de snelheid weer omhoog schroeven tot boven de 7,5 km/uur. Na net over de 2 uur en 6 minuten kwamen we over de finish.

Uiteindelijk kwam onze snelheid op gemiddeld 7,3/uur uit, iets onder onze richtsnelheid helaas. In de uitslag stonden we op een mooie 10e plaats in de 1e klasse en een 26e in het overall klassement. We kunnen dus met zijn allen terug op een fijne en goed geroeide wedstrijd!

Onze andere sloep, 't Leeuwke, was ook van de partij in Langweer, dit maal niet met de heren maar met acht dames, en een stuurman. Zij behaalden een mooie 4e plaats in de 2e klasse!
Ondanks dat we dit jaar geen prijzen hebben behaald, blijven we toch in de top 6 van de 1e klasse te staan en zijn we verzekerd van een startplek tijdens de afsluitende wedstrijd, Muiden-Pampus-Muiden, het eerste weekend van november. Maar eerst moeten we volgende week in Amsterdam nog even dik 20 km roeien met meer dan 70 bruggen.