Nieuw filmseizoen in Dienstencentrum Senioren start met ‘Wat zien ik!?’

LEMMER - In het Dienstencentrum voor Senioren in Lemmer gaat dinsdag 15 oktober het nieuwe filmseizoen van start. Iedere derde dinsdag van de maand wordt er om 14.00 uur een Nederlandstalige film vertoond.

Nieuw dit seizoen is dat er in de maanden waarin vijf dinsdagen vallen ook op de vijfde dinsdag een film wordt vertoond en dat zal dan geen Nederlandstalige film zijn.

Het seizoen start dit jaar met ‘Wat zien ik!?’, een film uit 1971 van regisseur Paul Verhoeven. Het is de verfilming van een roman van Albert Mol.

Bij de première was er veel ophef over de seksscènes. De bekende schrijver A. den Doolaard hield op televisie zelfs een pleidooi tegen de film. ,,Het gaat om scènes waar wij tegenwoordig niet meer van blozen. Wat verandert de tijd”, aldus het Dienstencentrum.

De film is een van de succesvolste in de Nederlandse filmgeschiedenis. Blonde Greet (Ronnie Bierman) is een ervaren, maar vriendelijke prostituee op de wallen in Amsterdam. Haar vriendin en collega Nel (Sylvia de Leur) woont op de tweede verdieping van haar huis en wordt uitgebuit en mishandeld door haar pooier. Wanneer Greet de getrouwde man Piet tegenkomt, voelen ze zich tot elkaar aan getrokken en Nel besluit ‘het leven’ achter zich te laten en een vaste vriend te zoeken.