Damkampioen Poepjes uitgeschakeld in Bekertoernooi

LEMMER - In de eerste ronde van het Bekertoernooi bij Damclub Lemmer vond Hans Poepjes al gelijk zijn 'Waterloo'.

De charme van het Bekertoernooi is dat de laagstgeklasseerde, volgens de eindstand van het afgelopen seizoen, genoeg heeft aan een remise om door te gaan. In het duel tegen Peter Achterstraat moest Hans dus beslist winnen. Het werd een evenwichtige strijd, die nog even spannend werd toen Peter op het verkeerde veld dam haalde, maar het bleek toch genoeg voor remise.

De mooiste partij was Willem Akkerman tegen Bouke van der Werff, waarin het hele arsenaal aan bod kwam. Beide dammers hadden voorposten over en weer, Willem koos voor een centrumaanval, Bouke daarentegen voor een complete omsingeling. Uiteindelijk gaf de ervaring van Bouke de doorslag en won hij de partij met een mooie 'vijfklapper'.

Gabe Heijboer bereikte ook de tweede ronde door een winnende damcombinatie tegen Andries de Ruiter. In een gelijkopgaande strijd nam Iepie Poepjes tegen Joop Beetsma een gevaarlijke voorpost in, die haar uiteindelijk fataal werd en de partij kostte.

Jelle Jellesma en Marjan Rutgers leverden beide een topprestatie door hun tegenstanders Jaap Oosterdijk en Jan Visser fraai op remise te houden, en zijn dus een ronde verder.

Verslag Joop Beetsma