Verrassende winst Heijboer bij Damclub Lemmer

LEMMER - In de onderlinge competitie baarde de partij tussen Iepie Poepjes en Gabe Heijboer het meeste opzien.

Iepie, een liefhebster pur sang, kon de verleiding niet weer staan om een schitterende maar tevens dure damcombinatie op het bord uit te voeren. Met haar geliefde dam en met drie schijven achterstand werd het al een hachelijke onderneming om de partij over de streep te trekken. Toen ze echter met de dam probeerde een schijf terug te winnen, verraste Gabe haar met een winnende meerslag finesse.

Bouke van der Werff en Joop Beetsma speelden een gelijk opgaande partij tot het moment waarop Bouke zich vergaloppeerde en een schijf offerde, in de veronderstelling dat er een damcombinatie in zat. Dit bleek niet het geval te zijn, waarna Joop de volle winst pakte.

Zwaantje van der Werff zorgde met een degelijke overwinning op Marjan Rutgers dat er toch nog twee punten meegingen naar huize Van der Werff.

Feike Muurling en Peter Achterstraat speelden een dijk van een partij. Het eindspel was zo spannend dat Peter even letterlijk alle tijd vergat, uiteindelijk werd het op voorstel van Feike alsnog remise.

Overige uitslagen:

Hans Poepjes – Jan Visser 2-0

Jelle Jellesma – Jaap Oosterdijk 0-2