Bijeenkomst over Kleurrijk Vieren in Zuyderzee Lyceum

LEMMER - In het Zuyderzee Lyceum in Lemmer wordt zaterdag 21 september van 20.30 – 22.30 uur de bijeenkomst Kleurrijk Vieren gehouden.

Het is die dag de Internationale Dag van de Vrede. Het Platform Levensbeschouwing in Kleurrijk Fryslân organiseert de bijeenkomst samen met de samenwerkende geloofsgemeenschappen Lemmer en het Zuyderzee Lyceum. De bijeenkomst heeft als thema Vrede verbindt over grenzen.

Voorafgaand aan deze bijeenkomst kunnen deelnemers meedoen aan de Walk Of Peace, die om 18.30 uur start bij het Zuyderzee Lyceum.

In de voorafgaande week worden gastlessen op het Zuyderzee Lyceum verzorgd over het Kleurrijk Vieren voor de klassen 1 t/m 3. Aansluitend is donderdag 19 september ook een ‘Walk of Peace’ voor de leerlingen van het Zuyderzee Lyceum.

Vrede is voor de meeste Nederlanders bijna een vanzelfsprekendheid. Hoe anders is dit elders in de wereld. Met de Vredesweek roept PAX op om hierbij stil te staan, waar Kleurrijk Fryslân met de reizende Vredes Ambassade graag bij aansluit.

Voorgangers en vrijwilligers vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen delen graag op diverse wijze hun gedachten met deelnemers. Verder kunnen deelnemers genieten van onder meer het koor Intermezzo, het koor Apostolisch Genootschap en het Gospelkoor Salvation.

Tenslotte is dhr. Fred Veenstra, burgemeester van de gemeente Fryske Marren, uitgenodigd om het Manifest Frede Fan Fryslân te tekenen.

Zie voor meer informatie de website www.kleurrijkfryslan.nl.