SeniorWeb WhatsApp-maand in Lemmer

LEMMER - De Bibliotheek Lemmer is een van de ruim 150 SeniorWeb Leslocaties die meedoen aan de SeniorWeb WhatsApp-maand.

Het doel van deze week is om senioren te laten ontdekken wat allemaal mogelijk is met WhatsApp. Deelname is (meestal) gratis.

SeniorWeb is een vereniging zonder winstoogmerk. In een SeniorWeb Leslocatie kunnen alle senioren terecht voor uitleg en lessen over de computer, tablet, smartphone en internet. Gratis of tegen een kleine onkostenvergoeding. Ze worden uitsluitend geholpen door vrijwilligers van hun eigen leeftijd.

Senioren whatsappen liever dan dat ze bellen, blijkt uit recent onderzoek van SeniorWeb, een landelijke vereniging zonder winstoogmerk die senioren helpt leren omgaan met de digitale wereld. Meer dan 150 SeniorWeb Leslocaties in het hele land, gerund door senioren-vrijwilligers, leren senioren graag stap voor stap de populaire berichtenapp WhatsApp te gebruiken.

In september bieden zij speciale WhatsApp-workshops, vragenuurtjes en cursussen over deze populaire berichtenapp. Gratis, of tegen een kleine vergoeding. Bekijk de deelnemende locaties via https://www.seniorweb.nl/cursussen/computerles-in-de-buurt/whatsapp-maand.

SeniorWeb Leslocaties verzorgen ook begeleiding bij andere digitale onderwerpen, zoals tablets en smartphones, fotobewerking, de Mac, Windows en nog veel meer. Alle leslocaties staan op www.seniorweb.nl/leslocaties.