21 deelnemers bij 13e wedstrijd openbotencompetitie 2019

Lemmer - Tijdens de 13e wedstrijdavond voor de openbotencompetitie was zondag een mooie zuidwesterwindkracht 3.

Voor de 21 deelnemers de ideale omstandigheden om heerlijk te zeilen. Wedstrijdleider Nanne Winia had voor de deelnemers baan A, oud Olympisch, neergelegd. Aangezien ook de jeugd deze avond meevoer, hadden de jongeren de 'mini A' baan.

Twee wedstrijden werden verzeild en bij de jeugd pakte Sanne Alferink, Optimist, de avondoverwinning. Tweede werd Mike Binnenkamp, Optimist en derde Bertus Dijkstra, Optimist.

In de klasse van de Kielboten, 10 deelnemers, pakten Daan Richter en Louis van Leeuwen, Efsix, de eerste plaats. De tweede plaats was voor de G2 van Edward Roos en Andre v/d Visse. Derde Jaap v/dWal en Suze Veenhuizen, Centaur. Vierde Frans en Marianne Hogeterp, BMer. Vijfde Marc Hoogland en Willem Dijkema, Efsix.

Bij de zwaardboten, met acht deelnemers, was het dit keer Arjenne Dijkstra, Finnjol, die de eindoverwinning pakte. De tweede plaats was er voor JanSieben de Vries, OKjol. Derde Tonny Kroes, Finnjol. Vierde Marietje Dijkstra, Laser 4,7. Vijfe Willem Dijkstra, Laser.

Met nog twee wedstrijdavonden te gaan wordt het al aardig spannend in het seizoens totaal klassement, wie mag zich clubkampioen gaan noemen bij de openboten van Wsv de Zevenwolden.