Opnieuw geen harddraven en ringrijden op Jouster Boerebrulloft vanwege hitte

Het middagprogramma van de Boerebrulloft in Joure is maandag afgelast vanwege de verwachte hitte. De organisatie vindt het niet verantwoord om mens en dier aan zulke temperaturen bloot te stellen.

Na de bruiloftmaaltijd om 13:00 uur is het programma daarom geschrapt. Dit betekent dat het ringsteken en de harddraverij niet doorgaan. Vorig jaar kon om dezelfde reden het middagprogramma niet doorgaan.

Lees ook: Joure gaat terug in de tijd met (tropische) Boerebrulloft

Bij aanhoudend warm weer, met temperaturen boven de 27 graden, stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het nationale hitteplan in werking. Ook nu is dit de verwachting.

Daarnaast adviseert de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) landelijk om geplande evenementen vanwege de oplopende temperaturen niet door te laten gaan. Reden voor het Stichtingsbestuur van de Boerebrulloft Joure om het middagprogramma te annuleren.

Het Stichtingsbestuur neemt voor het ochtendprogramma extra voorzorgsmaatregelen door schaduwplekken te creëren op het open terrein in het park. Daarnaast wordt voor extra water gezorgd. De deelnemers dragen een zomertenue (blouse en vestje zonder jasje).