Laatste openbotenwedstrijd voor zomervakantie

LEMMER - Het was weer druk op de Grutte Brekken. Negentien deelnemende boten waren present voor de laatste wedstrijd voor de zomervakantie. Het weer werkte niet echt mee en Pluvius was ook nadrukkelijk aanwezig.

De wind was westelijk, kracht 3 en afnemend, en met de driehoeksbaan liet wedstrijdleider Klaas Stam de deelnemers twee wedstrijden varen.

In de klasse van de kielboten, dertien deelnemers, pakten Steven Hogeterp en Jasper Visser, 16m2, de avond overwinning. De 2e plaats was verrassend voor Wim Schultz en Anne Hoekstra, Efsix. 3e Marc Hoogland en Willem Dijksema, Efsix. 4e Frans en Marianne Hogeterp, 16m2. 5e Douwe Visser en Rutger Fortuin, Pampus. 6e Steven Visser en Jan Haitsma, Efsix. 7e Henk de Boer en Eric Bootsma, 16m2.

Bij de zwaardboten, zes deelnemers, pakte Tonny Kroes, Finnjol, overtuigend de 1e plaats, gevolgd door Arjenne Dijkstra, Finnjol. 3 Klaas v/d Ploeg, OK jol. 4e Arent de Jong, Solo. 5e Bianca Huizinga, Laser radiaal en 6e Willem Dijkstra, Laser.

Het openbootzeilen neemt nu even een time-out. Veel Zevenwolden-zeilers zullen actief zijn tijdens het skûtsjesilen. Zo ook het startschip de Zevenwolden.

De openbotencompetitie begint weer op 22 augustus.