Deel 1 openbotencompetitie 2019 bijna voorbij

LEMMER - De openbootzeilers kregen donderdagavond een mooie wind om hun wedstrijden te zeilen. Een west 3tje, baan D (dubbele gate) en drie wedstrijden.

Ook de jeugd zeilde deze avond weer mee voor hun eigen klassement. Wedstrijdleider Age v/d Bles had de regie strak in de handen en met behulp van Rene en Claudia Bergh in de rubberboot, konden de boeien elke wedstrijd goed op de wind liggen.

De jeugd zeilde twee wedstrijden in de Optimist en Sanne Alferink pakte de overwinning. Lieke van Asch werd 2e en Bertus Dijkstra nam de 3e plaats voor zijn rekening.

Bij de zwaardboten, vijf deelnemers, behaalde Bertin Sterk, Finnjol, zijn eerste dagoverwinning. Op de 2e plaats, Arjenne Dijkstra, Finnjol. 3e Bianca Huizinga, Laser radiaal. 4e Marietje Dijkstra, Lase 4,7. 5e Willem Dijkstra, Laser.

In de klasse kielboten, elf deelnemers, waren Marc Hoogland en Willem Dijkema, Efsix, weer nummer 1. 2e Albert Visser en Rutger Fortuin, Pampus. 3e Daan Richter en Louis van Leeuwen, Efsix. 4e Steven Hogeterp en Douwe Visser, 16m2. 5e Henk de Boer en Eric Bootsma, 16m2. 6e Lieuwe Bergstra en Robert de Jong, Efsix..

Het klassement begint na tien gezeilde donderdagavonden al aardig tekening te geven, maar de strijd is nog hevig in de top.

Komende donderdag is de laatste wedstrijd voor de zomerstop. Eind augustus start deel twee van de competitie.