Earnewâld wint SKS Foar- wedstriid op Lemster Baai

Lemmer Het skûtsje van Earnewâld heeft de SKS Foarwedstriid in de Lemster Baai gewonnen afgelopen zaterdag. Schipper Gerhard Pietersma wist zijn 12 collega’s achter zich te houden.

De Foarwedstriid vond drie weken voor de start van het SKS Kampioenschap plaats. Dertien skûtsjes verschenen aan de start. Het schip van Akkrum kon niet deelnemen vanwege werkzaamheden.

Er waren twee wedstrijden. In de ochtend zeilde het Huzumer skûtsje met schipper Johannes Hzn. Meeter als eerste over de finishlijn. Achter hem aan kwamen Gerhard Pietersma (Earnewâld) en Jappie Dzn. Visser (Sneek). ‘s Middags won Sytze Brouwer (Heerenveen). Willem Uzn. Zwaga (Leeuwarden)werd tweede. Gerhard Pietersma behaalde met zijn skûtsje Twee Gebroeders de derde plaats waardoor Earnewâld ook de dagwinst pakte.

Stichting It Lemster Skûtsje bestaat dit jaar 60 jaar. Tijdens de prijsuitreiking kreeg elke schipper een bedrukt kruikje met inhoud voor de gelegenheid. Op 26 juli vindt in Grou de traditionele opening met loting plaats. De dag erna wordt de eerste wedstrijd van het seizoen gezeild in Grou. Op 7 en 8 augustus vinden de wedstrijden plaats in Lemmer.