Hotske Batteram geeft een kijkje in de vrijmetselarij

MOLKWERUM - Hotske Batteram uit Molkwerum neemt in haar nieuwe boek Onderweg naar het Oosten de lezer mee op onderzoek naar de mysterieuze wereld van de vrijmetselarij.

In 'Onderweg naar het Oosten - Kennismaken met vrijmetselarij' deelt Hotske Batteram haar persoonlijke ervaringen met de vrijmetselarij. Door haar zoektocht onder woorden te brengen en antwoorden te vinden op al haar vragen, wil ze met haar boek een licht schijnen op dit bijzondere onderwerp. De roman is eind juni verschenen bij Uitgeverij Boekscout.

Tempel van Salomo

Het leven is een reis vol ontmoetingen. En bijzondere ontmoetingen kleuren je pad. In Onderweg naar het Oosten ontmoet Lisanne een vrijmetselaar. Maar wat is dat? De vrijmetselarij? Het duizelt haar van de vragen. Wat zit er achter de geheimen van de vrijmetselarij? En ligt de oorsprong in een ver verleden, bij de bouw van de tempel van Salomo? De zoektocht valt haar zwaar, ze staat er dan ook helemaal alleen voor, of toch niet? Uiteindelijk blijkt dat iedereen die zoekt, ook daadwerkelijk vindt.

Hotske Batteram heeft al veel facetten van het schrijven ontdekt. Ze schreef jarenlang een wekelijkse column, heeft twee levensboeken geschreven en gaf kinderen les in creatief schrijven. Ze vindt het nu tijd voor een eigen boek. En als onderwerp kwam ineens de vrijmetselarij op haar pad. Wat volgde was een boeiende tijd van doelgericht onderzoeken en schrijven met veel passie. Het resultaat is een verhaal over ontmoetingen en een bijzondere kennismaking met vrijmetselarij.

Onderweg naar het Oosten (ISBN 9789463893800) telt 164 pagina's en is te bestellen via boekscout en bol.com. Ook ligt het in de boekwinkels in Koudum, Workum, Bolsward, Sneek en Balk.