Stevige wind bij Openboten Competitie

Lemmer - De 19 zeilboten van WSV de Zevenwolden trotseerden de stevige noordenwind op de Grutte Brekken afgelopen donderdag.

De windkracht was in de voorspelling een 4tje, maar in praktijk haalde hij soms flink door tot diep in de 5. Wedstrijdleider Gerhard Langes had de 'moeilijke' taak om de wedstrijdbaan, baan D (dubbele gate) goed in de wind te houden. Deze avond deden er 3 klassen mee, de kiel- en zwaardboten en de jeugd.

Verkorte D-baan

De jeugd zeilde 2 wedstrijden op de verkorte D baan en Sanne Alferink (Optimist) pakte de overwinning. 2e werd Mike Binnekamp (Optimist). 3e Bertus Dijkstra (Optimist) en 4e Robert Wagenaar en Lieke van Asch (Flits). De kiel- en zwaardboten kregen 3 wedstrijden voor de kiezen.

Kielboten

In de klasse van de kielboten, 9 deelnemers, pakten Frans en Marianne Hogeterp, BMer, de avond overwinning. De 2e plaats was er voor Lieuwe Bergstra en Robert de Jong, Efsix. 3e Melle Wagenaar en Dirk Dijkstra, Randmeer. 4e Ben Zenhorst en Tjarco Galema, Valk. 5e Jaap van der Wal en Suze Veenhuizen, Centaur.

Zwaardboten

Bij de zwaardboten pakte dit keer Finnjol zeiler Arjenne Dijkstra de eind overwinning. 2e Bertin Sterk, Finnjol. 3e Marietje Dijkstra, Laser 4,7. 4e Bianca Huizinga, Laser radiaal. 5e Tonny Kroes, Finnjol. 6e Arent de Jong, Solo.

Komende donderdag zal er wederom gezeild worden op de Grutte Brekken, aanvang 1e wedstrijd 19.30 uur.

Arjenne Dijkstra