Openboten competitie 2019

Lemmer - Een stevige bries uit het zuiden, kracht 4 tot 6: dit kregen de 18 deelnemers van de openboten competitie voor hum kiezen.

Wedstrijdleider Nanne Winia koos voor deze wedstrijd voor baan D, de dubbel gate baan. In totaal werden 2 wat langere wedstrijden gevaren.

Bij de kielboten, 13 deelnemers, pakte Steven Hogeterp en Michiel Oosterhof, 16m2, de eind overwinning. Met 1 punt verschil pakte Marc Hoogland en Willem Dijkema, Efsix, de 2e plaats. Weer met 1 punt verschil werden Henk de Boer en Eric Bootsma,16m2, 3e. de 4e plaats was er voorBen Zenhorst en Tjarco Galema. 5e Frans en Marianne Hogeterp, 16m2. 6e Lieuwe Bergstra en Robert de Jong, Efsix. 7e Wouter Kroes en Hans Geul, Centaur.

In de klasse zwaardboten was er de strijd van de Finnjollen, maar door goed vloot te houden wist Marietje Dijkstra, Laser 4.7, haar rating goed te benutten en zo de 2 wedstrijden te winnen. Op de 2e plaats Bertin Sterk, Finnjol. 3e Tonny Kroes, Finnjol. 4e Arjenne Dijkstra, Finnjol en 5e Arent de Jong, Solo.

Het was ook de bedoeling dat jeugd zou meezeilen deze avond. Maar door de harde wind leek het de jeugdcommissie het verstandiger om aan de wal te blijven. Wat ook een verstandig besluit was. Wellicht zal de jeugd komende donderdagavond wel meezeilen.

Verslag: Arjenne Dijkstra