Na regen komt zonneschijn bij de Kaagrace

Rutten - Diverse polderploegen hebben zaterdag 15 juni hebben deelgenomen aan de 13e editie van de Kaagrace over de Kagerplassen bij Warmond.

Deze wedstrijd heeft een afstand van 15 km en werd georganiseerd door Koninklijke Watersportvereniging De Kaag. Op de heenreis viel de regen met bakken uit de hemel, maar bij de start aan het einde van de morgen werd het droog en kwamen er goede omstandigheden om te roeien. Niet te warm omdat het bewolkt was en een lekker windje. De damesstart was om 11.00 uur en er werd met 10 sloepen tegelijk gestart. Mare Australis en Gia Light hadden dezelfde starttijd. Dit jaar was de route aangepast, er werden diverse eilandjes gerond en de stuurmannen moesten enkele boeien aan de juiste zijde passeren.

De start van de mannen vond plaats om 14.00 uur en toen was intussen de zon doorgebroken en de wind gaan liggen. Hierdoor werd het toch wel warmer dan tijdens de wedstrijd van de dames in de ochtend. Uiteindelijk bereikte Mare Australis een 10e plek in een tijd van 1.56,52. Gia Light werd 5e in een tijd van 1.52,13. Bij de mannen werd de Serdon 6e in een tijd van 1.44,05 en de Razende Snol kwam met een tijd van 1.33,28 over de finish.

De volgende wedstrijd zal zijn op 29 juni, de Kameleonrace in Terherne.