Pegasus kampioen bij clubteams niveau 21

Harkema - De clubteamwedstrijden voor heren zijn op zondag 16 juni in Harkema gehouden. Per toestel mochten vier heren turnen en de beste drie scores werden opgeteld. Van Pegasus deden er 20 heren mee, die in verschillende niveaus turnden.

Bij niveau 8 turnden Ruben Deinum, Juryan Overbeek en Niels Deinum samen met drie heren van De Stânfries IJlst. Juryan liet zien dat de vloer zijn favoriete toestel was. Hij behaalde daar 12,35 punten, waarmee hij 2e was van alle heren. Ook op de rek ging het heel goed. Niels turnde heel netjes en behaalde mooie scores, zoals 11,00 op brug en 11,40 punten in de ringen. Ruben was ook goed bezig op de brug en haalde op de rek precies 10,00 punten. De combinatie met de heren van De Stânfries bleek heel goed te werken. Ze kregen de zilveren medaille.

Jarno Pama turnde in niveau 11. Ook hij deed dit in een combinatie met De Stânfries uit IJlst. Zij waren echter maar met zijn drieën, dus hij moest alle toestellen turnen. Jarno deed dit zeer netjes en behaalde 10,65 punten in de ringen en zelfs 11,25 punten op de rek. De andere twee heren deden het ook zeer goed. Een derde plek was het resultaat en ze kregen dus de bronzen medaille.

Niveau 17 had hele zware concurrentie van teams die een divisie hoger turnen. Toch deden Almar Zwerver, Tiemen van der Meer, Sydo de Jong en Stan de Jong het heel goed. De laatste twee moesten zelfs een niveau hoger turnen. Op rek behaalde Tiemen de hoge score van 19,40 punten. Almar zijn beste toestel was sprong met 19,05 punten. Sydo had 17,10 punten op rek en Stan kreeg 19,00 punten op sprong. In de einduitslag werd dit team 7e.

Bertus Gerrit Dijkstra, Max van Hettema en Jordy Artz turnen in niveau 19. Ook Douwe Jongschaap mocht hier mee doen, hoewel hij anders in niveau 20 turnde. Hij liet zien dat hij dit niveau heel goed aan kon. Met een prachtige oefening op brug behaalde hij daar de hoogste score van 17,80. Op voltige haalde hij 18,75 punten, net als Bertus, die ook op sprong hoog scoorde. Daar kreeg hij 18,80 punten. Jordy zijn beste toestel was voltige met 18,10 punten. Ook Max was zeer sterk op voltige, met 18,50 punten. Dit team werd 5e.

In niveau 21 deden Sem Wesselius en Jasper van Dijk voor het eerst mee aan een wedstrijd. Giovanni de Vries maakte het team compleet. Voor Sem was het heel spannend, maar het ging heel goed. Hij behaalde 17,80 punten op zowel voltige als sprong. Jasper was heel netjes aan het turnen en op sprong had hij 18,40 punten en op voltige haalde hij zelfs 18,85 punten. Met Giovanni gaat het steeds wat beter. Op rek haalde hij 17,55 punten en op voltige 17,85. Er deden in deze ronde maar twee teams van niveau 21 mee. In de wedstrijd erna kwamen de andere vijf teams aan de beurt. Ze werden tweede, maar er was maar 1 medaille. In totaal werden ze 7e.

Het andere team in niveau 21 mocht in de tweede wedstrijd turnen. Het team bestond uit Angelos Tsafkas, Daley Wever, Pelle Kuiper, Thijs de Jonge en Ynte Wesselius. Zij sloegen om de beurt een toestel over, maar de toestellen die ze wel turnden, deden ze heel netjes. Angelos behaalde 19,45 punten op de sprong. Daley deed voltige heel netjes en kreeg 18,50 punten. Zowel Pelle als Thijs haalden 18,65 op rek. Ynte haalde 19,20 punten op voltige en sprong. Dit team werd 1e en kreeg de gouden medaille. Zij hadden meer punten dan de winnaar van de vorige ronde en daardoor kregen zij ook de beker. Deze vijf heren zijn dus kampioen van district Noord in niveau 21.

Verslag: Irma Lok