Fietsenstalling busstation Lemmer wordt leeggehaald

Lemmer - Gemeente De Fryske Marren start binnenkort met de uitbreiding van de fietsenstalling op het busstation in Lemmer.

Tijdens de werkzaamheden wordt er een tijdelijke fietsenstalling gerealiseerd. Voor het nieuwe schooljaar is de nieuwe stalling klaar. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, moeten alle fietsen verwijderd worden uit de fietsenstalling.

Fietswrakken worden verwijderd

Op 1 juli worden de fietsen verwijderd en afgevoerd. Ze worden daarna zes weken opgeslagen. De komende dagen komen aan de te verwijderen fietsen een label met de waarschuwing dat deze fiets verwijderd wordt. Fietsen die met een ketting zijn vastgemaakt, worden losgeknipt en in een afgesloten container opgeslagen. Op vertoon van de juiste sleutel kan de eigenaar zijn of haar fiets weer ophalen.

Nette fietsen worden verplaatst

De tijdelijke fietsenstalling wordt ongeveer een week voordat de huidige stalling wordt leeg gemaakt geopend. Fietsen die toch nog gestald zijn in de huidige stalling, worden voor aanvang van de werkzaamheden door de aannemer verplaatst naar de tijdelijke stalling.

Kijk voor meer informatie op de site van de gemeente.