Vragen over gewasbestrijdingsmiddelen op sportvelden

Joure - Partij van de Arbeid De Fryske Marren en GroenLinks hebben vragen gesteld over gewasbestrijdingsmiddelen op sportvelden in de gemeente aan het college van B & W.

In 2020 wordt het wettelijk verboden om gewasbestrijdingsmiddelen te gebruiken op sportvelden. Volgens de staatssecretaris van Infrastructuur Stientje van Veldhoven is onder strenge voorwaarden daarna nog voor 2 jaar de uitzondering om gewasbestrijdingsmiddelen te gebruiken op sportvelden, dit om bestrijding van onder andere schimmels en weegbree en dergelijke tegen te gaan. Daar het gebruik van deze gewasbestrijdingsmiddelen slecht zijn voor de volksgezondheid, voor mens, dier en het milieu, zijn inmiddels veel organisaties en verenigingen gestopt met het gebruik van genoemde bestrijdingsmiddelen.

De PvdA en GroenLinks willen weten of deze gewasbestrijdingsmiddelen nog op sportvelden in de gemeente worden gebruikt, of het college overleg heeft met verenigingen en organisaties van sportvelden, waar het gaat om de afbouw van genoemde middelen en welke alternatieven er bestaan voor het goede beheer van sportvelden als de bestrijdingsmiddelen worden verboden.