Hynstewead Zestien bij Kultuur in de KuubsKist

LEMMER - Onder de noemer Kultuur in de KuubsKist presenteert Ecologisch Kringloopcentrum De KuubsKist in Lemmer een aantal miniconcerten. Op zaterdagmiddag 15 juni treedt Hynstewead Zestien op.

De concerten vinden plaats op het podium in de meubelhal. De aanvang van ieder concert is 14.00 uur en de toegang is gratis.

Hynstewead Zestien is een band bestaande uit zeven musici en is vier jaar geleden opgericht in Stiens. De band speelt voornamelijk Ierse en Schotse traditionele muziek. Hynstewead Zestien kiest voor liederen en ballades waar de Keltische muziek zo rijk aan is, maar die veel minder bekend zijn. Het instrumentarium bestaat uit gitaar, banjo, keyboard, bas, diverse percussie-instrumenten, dwarsfluit, tinwhistle en doedelzakken.

Hynstewead Zestien is begonnen in 2015 en heeft sindsdien al veel concerten gegeven. De muzikanten zijn te gast geweest bij Noardewyn Live en bij Op en Uut (beide van Omrôp Fryslan), en bij LEO Middelsé. Twee jaar geleden hebben ze hun eerste cd opgenomen.

Voor meer concertinfo: www.kringlooplemmer.nl.