De Ontmoeting: Sybren Bangma

DELFSTRAHUIZEN - In de rubriek De Ontmoeting verhalen over waar mensen elkaar ontmoeten. Deze week is Sybren Bangma aan het woord. Sybren is voorzitter van VV Delfstrahuizen die dit jaar 85 jaar bestaat.

Wie ben je?

,,Mijn naam is Sybren Bangma, ik ben 41 jaar oud en ik woon in Echtenerbrug. Een jaar of acht geleden ben ik bij VV Delfstrahuizen terechtgekomen. Dat kwam door mijn drie kinderen die hier voetballen. Zodoende wilde ik ook iets voor de vereniging betekenen. Ik voetbal zelf bij het 35+ zevental en ben sinds een jaar voorzitter van VV Delfstrahuizen.”

Hoe zou je VV Delfstrahuizen omschrijven?

,,Als een gezellige, gemoedelijke club waar iedereen alles voor elkaar over heeft. Pier Cuijper heeft de vereniging op 17 augustus 1934 opgericht. Momenteel hebben we 365 leden. De club heeft drie senioren elftallen, een eigen jeugdafdeling, een 35+ en een 45+ team. Onze meisjes- en dameselftallen zijn gecombineerd met buurvereniging VV EBC.”

Hoe gaan jullie het jubileum vieren?

,,Op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni hebben we een feestavond. Zaterdag hebben we het Berend Visser familietoernooi, maar als hoofdact hebben we op vrijdagavond 7 juni Lucky Ajax. Oudgedienden van Ajax komen bij ons langs om een wedstrijd tegen VV Delfstrahuizen All Stars te spelen. Voorafgaand aan die wedstrijd spelen we met ons eigen eerste elftal tegen team DFM, team De Fryske Marren. Dat team is samengesteld uit alle andere voetbalverenigingen binnen De Fryske Marren. Elke voetbalvereniging in De Fryske Marren vond dit een leuk idee. Niet iedereen kon spelers aanleveren, omdat sommige verenigingen nog nacompetitie hebben. Negen verenigingen hebben meegewerkt om het team samen te stellen. Daarvoor hebben we een opzet gemaakt. We kunnen niet met vijftien keepers aankomen. We hebben de voetbalverenigingen daarom gevraagd om een bepaald type speler. De bedoeling is wel dat die spelers uit de A-selectie van de vereniging komen.”

Welke spelers zitten er in Lucky Ajax?

,,Sowieso mister Ajax; Sjaak Swart. Wie er nog meer komen, daar krijgen we pas een kleine week van tevoren definitief bericht over. Ook omdat de spelers uit alle hoeken van het land vandaan komen en Lucky Ajax meerdere wedstrijden per week speelt. De samenstelling van het team is vrij wisselend. Er zijn ook spelers die nog andere verplichtingen hebben. Die bijvoorbeeld elders werkzaam zijn als trainer. Maar de verwachting is wel dat wij grote namen bij VV Delfstrahuizen mogen begroeten.”

Is er iets wat VV Delfstrahuizen nodig heeft?

,,Wij hebben een trainingsveld dat niet helemaal goed is. Daar zouden we graag verandering in zien. Alleen dat is niet op korte termijn heel realistisch. Door de kwaliteit van dat trainingsveld moeten we vaak trainingen afgelasten en verplaatsen. Dat is wel een toekomstidee van VV Delfstrahuizen, om daar een verbetering in aan te brengen. Hetzij samen met de gemeente of als vereniging zelf. Zodat we nog doelgerichter en vaker kunnen trainen met onze jeugd en we het niveau van onze club nog hoger kunnen brengen.”

Wat hoop je verder de komende jaren voor VV Delfstrahuizen?

,,Wij hopen dat wij als VV Delfstrahuizen met z’n allen door kunnen op de manier waarop we nu bezig zijn. Daarmee bedoel ik met name zoals we het nu met z’n allen doen; alle vrijwilligers, de trainers, de leiders, iedereen. We zijn een open vereniging waar we heel goed met elkaar kunnen samenwerken.”

Mieke van Veen